fbpx

Finns det någon högre mysfaktor än en eldstad inomhus? En kamin är vacker att titta på med sin synliga eld, avger en skön värme och kan dessutom hjälpa till att sänka uppvärmningskostnaderna i ditt hus.

Vi på Åkersberga Vedspisar har över 20 år i branschen och har med tiden blivit duktiga på att hjälpa våra kunder hitta den kamin i Stockholm som är som gjord för deras hem. Välj mellan allt från klassiska braskaminer och robusta gjutjärnskaminer från t. ex Contura och Nordpeis till smarta, värmelagrande täljstenskaminer och kakelkaminer med värmemagasin i olivinsten. Vi erbjuder ett stort utbud av vedkaminer från kända tillverkare som Contura, Lotus, Nordpeis,Termatech, Brunner, Rais, Westbo och Josef Davidsson och vårt showroom hittar du mängder av eldningbara modeller.

När du bestämt dig för vilken kamin du vill ha tar vi hand om hela projektet från planering och design till installation, montering och kontakter med sotarmästare. 

Det bästa sättet att få inspiration är att komma förbi oss i vår butik i Åkersberga, norr om Stockholm. Öppettiderna hittar du längst ner på den här sidan. Alla våra kaminer går att ansluta till uteluft. Du kan också välja mellan bak- eller toppanslutning till skorsten. Alla modeller är noga utvalda med tanke på kvalité, effekt, miljömärkning och enkel hantering. Bli expert på att elda miljömässigt rätt här.


Vår specialitet är att ge dig en helhetslösning till fast pris. Detta med hjälp av våra kunniga säljare som alltid tänker på helheten. Till skillnad från andra mer oseriösa aktörer "glömmer" vi inte bort taksäkerhet, bygganmälan, sotarbesiktning mm. Våra duktiga och välutbildade montörer får mycket beröm. Vi på ÅV vill alltid leverera kvalité. Vi vill också hjälpa dig med service och garanti efter utfört projekt. Vår relation med våra kunder skall vara långvarig och ärlig.

Oavsett om du är ute efter en stor eller liten kamin hittar du säkert något snyggt i vår utställning på Sågvägen 19 i Åkersberga. Kom så kan vi elda och visa alla finesser.

Säker förnybar värme!

Våra braskaminer håller hög kvalité vad gäller funktion och säkerhet. Dem är svanenmärkta och CE-märkta. Till flera av modellerna kan du välja höjd, färg och olika toppar för att ge kaminen din personliga stil och kan enkelt matchas med rummet den ska placeras i. Ett flertal av våra braskaminer kan också utrustas med fläkt, värmelagring och vridplattor för att snurra hela braskaminen. Vi säljer braskaminer från Contura, Rais, Morsö, Lotus, Nordpeis och Brunner och erbjuder även skorstenar och skorstensinstallation. Vi levererar och monterar din braskamin i Stockholm med omnejd. Låt oss hjälpa dig att hitta den perfekta eldstaden till just ditt hem!


Braskaminer i Stockholm

Med Braskamin i bostaden får du inte bara en mysfaktor. Du klarar även uppvärmningen under elavbrott. Du kan också välja till kokplatta på vissa kaminer. Med tillvalet värmemagasin får du lång värme under natten. Ett mycket bra miljöval är att välja den senaste tekniken från Contura. Contura 600 serien har fantastiska 86% verkningsgrad med energiklass A+.

Lite mer värme!

Med en värmelagrande kamin menas en kamin som har någon form av material som ackumulerar värmen som kaminen avger. Med en sådan form av värmemagasin kan värmen sparas och fördelas ut efter att elden brunnit ut. Ju mer material desto mer kapacitet att lagra värme. I regel används två varianter av värmelagrande material: Täljsten -är en fantastisk sten som alstrar och lagrar värme med mycket god effekt. Med lång avsvalningstid och jämn värme blir din täljstenskamin en mysig samlingsplats för hela familjen. De större kaminmodellerna går att komplettera med värmemagasin i materialet olivinsten och gör att spisen håller värmen hela natten.


Täljstenskamin i Stockholm

En täljstenskamin ger automatiskt en lång avsvalningstid. Naturmaterialet täljsten skapar en unik look för just din kamin då alla stenar har sitt eget utseende. Den populäraste stenen som hållit genom många årtionden.Ett bra miljöval kan vara att välja den senaste tekniken från Contura. Contura 600 serien har fantastiska 86% verkningsgrad med energiklass A+. På köpet får du en kamin med minimalt partickelutsläpp.

Gjutjärnskamin! Detta fantastiskt formbara och vackra material som ger en fantastisk värme och mysfaktor. En gjutjärnskamin lagrar värme bättre än en vanlig plåtkamin och släpper därmed ifrån sig värme även när elden brunnit ut. Den vedkamin som tillverkas i gjutjärn blir riktigt stabil, stark och tung. Välj mellan klassiska gjutjärnskaminer från Morsö och Nordpeis eller en mer moderna varianter som Lotus och Contura. Vill du ha något som verkligen sticker ut- ta en titt på Royal Viking, Westbo Classic & Westbo Victoria med 150 år gamla modeller i nyproduktion!


Idag har även Gjutjärnskaminer modern förbränningsteknik som cleanburning, anslutning uteluft mm. Det gör att dessa kaminer klarar dagens miljökrav. Det ger en ren och klar glasruta så elden syns härligt i rummet. Så i rätt miljö kan en Gjutjärnskamin vara dit självklara val.

Med en murspis får du en modern öppen spis med värmelagrande betong och rena glasluckor. En murspis är så mycket mer än bara en värmekälla, det är en möbel som har sin självklara plats i rummet. Många av modellerna har rejält utvecklade värmelagrande egenskaper där värmen tas tillvara på ett optimalt sätt. Tilluft kopplas direkt till brännkammaren vilket gör att du får en säker eldstad som brinner bra även med stängda glasluckor.

Vi säljer murspisar från Contura, Nordpeis, Brunner & Lotus.


De flesta av dagens murspisar kan placeras direkt mot brännbar vägg. Välj murspis med en färdig design eller en yta av slipad betong där du själv färgsätter ytan. Har du tröttnat på din gamla öppna spis så finns ofta goda möjligheter att istället satsa på en passande murspis. Vi räknar på hela installationen och ger dig ett fast pris. Med dagens ROT-Avdrag vinner du på ombyggnadsprojekt där arbetskostnaden ger 30% skatteavdrag direkt på fakturan. På bilderna syns oftast färdigmålade murspisar.

Här hittar du våra tillbehör!

I vår butik hittar Du många varianter av Vedförvaring till din eldstad. Välj bland vedställ, vedkorgar, vedbaljor mm. Vi har även tändkuddar, askhinkar, glasrengöring, vedbaljor, eldkorgar, bastuartiklar, askdammsugare, gaständare mm, samt reservdelar till de märken som vi säljer. Vi har alltid en liten fyndhörna med kraftigt rabatterade produkter som är på utgående. Kom förbi oss och fynda!

Nedan hittar Du ett urval av de artiklar som vi säljer.


Investera i en riktig askhink med luftad botten. Då riskerar du aldrig att glödande kol kommer i kontakt med brännbart material. Kom in i butiken och få ett gratisprov av våra fantastiska Firestarters. Dessa brinner 8-10 min och är absolut bästa miljövalet då de innehåller bara naturligt träspån som doppats i naturligt vax. Vill du renovera din Vedkamin så finns tätningsgarn, värmelim, pannkitt, spissvärta och mycket mer.

Öppna spisar

Kan enkelt bli en modern, effektiv och säker eldstad. Ge oss lite bilder och mått så föreslår vi en bra insats med fast pris, monterat och klart!

Nedan finner Du ett urplock av de bastuartiklar vi säljer. Du finner olika vedeldade bastuaggregat, bastu ugnar och dessutom en mängd tillbehör som bastupaneler, häftig belysning och allt som har med bastuinteriör att göra. I vår butik kan du se hur vi lekt med vacker stensättning på väggar i basturum.

Inspiration Bastu

Steninspiration


En bastu i bostaden höjer livskvalitén mycket. Vi gillar orginalet vedeldat! , men vi har även elaggregat. Olika typer av panel, lavar och stenmiljöer hittar du hos oss. I Bastun kan man även integrera ljus, ljud och doft. -Varför inte en vacker stjärnhimmel i bastu taket? Behöver du en skorsten så skicka oss husritningar så räknar vi ut ett fast pris med montering.

En gaskamin ger dig en mycket lättskött brasa. Mad bara en knapptryckning startar du bekvämt elden. Du kan även reglera hur varmt du vill ha. Titta gärna i Rais Produktkatalog och varmt välkommen till vår butik så visar vi här hur vackert Rais gas fungerar.


Vi hjälper dig med hela paketlösningen inkl. skorsten och montering. Perfekt eldstad för t ex. uterummet där gas skorstenen kan dras ut på vägg.

Här hittar du alla kamininsatser som vi säljer. Designmöjligheterna är oändliga och med en insats har du alla möjligheter att skapa din drömspis. Vi gör gärna en 3D-skiss tillsammans med dig för att visualisera utseende och placering i rummet. Värmelagring kan läggas till i form av täljsten eller olivinsten. Vi har insatser från Brunner, Nordpeis, Contura, Rais, Dovre och Lotus. Bland modellerna hittar du t ex insatskaminer med hörn, välvda glasytor och hissluckor och andra varianter som passar just dina behov. Gasinsatser kommer från KarlFire. Vi har hjälpt kunder med installationer av insatskaminer i över 20 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap. Vi installerar i hela Stor Stockholm!


Välj en modern insats när du bygger om, -eller planerar en ny eldstad. Dagens insatser har cleanburning teknik, vilket ger en ren och miljöriktig förbränning. På köpet får du rena glas och mindre vedförbrukning. Vi räknar gärna på hela installationen och ger dig ett fast pris på hela projektet. Med dagens ROT-Avdrag vinner du på ombyggnadsprojekt där arbetskostnaden ger 30% skatteavdrag direkt på fakturan. Vi är experter på fribyggda eldstäder. Se gärna några av våra byggda projekt på FaceBook.

För dig som värdesätter kvalité och riktigt hantverk!

 • Kamininsatserna är 100% tillverkade i Tyskland.
 • Vi börjar med ett möte. Vad finns det för möjligheter? Vad gillar ni för design?
 • Vi gör sedan en offert till er. Om ni finner offerten intressant så gör vi ett hembesök och en ritning i 3D utefter era önskemål.
 • Vi hjälper till med bygganmälan till din kommun (kostnadsfritt - men kommunen tar ut en avgift).
 • Vi bokar in en sotare till efterkontroll (kostnadsfritt - men sotaren tar ut en avgift).
 • Vi planerar hela projektet in i minsta detalj.
 • Vi offerar och monterar godkänd taksäkerhet vid behov.
 • Vi utför installationen av er nya Brunner. Vi har mest erfarenhet i Sverige på Brunner och har mycket kompetenta och noggranna montörer.
 • När arbetet är slutfört och godkänt av sotaren så kan ni alltid kontakta oss vid frågor och rådgivning, kostnadsfritt.

När du väljer en Brunner insats, väljer du det bästa på marknaden. Tysk ingenjörskonst i världsklass! En kvalité som vi på Åkersberga Vedspisar gillar. En mycket bra investering, där du ska veta, att alla delar i Brunner kaminen kan bytas ut eller servas i framtiden. Med väl fungerande organisation, vad gäller försäljning, logistik, service och garanti blir Brunner till ditt tryggaste köp. Oändliga design möjligheter gör Brunner dessutom till arkitekternas favorit kamin. Välj mellan hörnkamin , tunnelkamin, plan kamin och panoramalamin. Vårt mål på Åkersberga Vedspisar är att projektera din nya Brunner kamin så att högsta kvalité , funktion & mysfaktor upplevs.

Fråga oss efter aktuell kampanj!

En kamininsats från danska Lotus väljer du när du önskar ett modernt intryck och goda eldningsegenskaper. Dessa Svanenmärkta insatser går att koppla till uteluft och få med specialgjord ram. Välj mellan höger- eller vänsterhängd glaslucka och grå eller svart lack på luckan. I serien finns också modeller med inbyggd fläkt och heter då Air. Lotus utgår från dansk designtradition kombinerat med kvalitetshantverk och har producerat braskaminer sedan 1979. Idag har man tio unika designserier som alla kan fås med olika tillbehör. Lotus filosofi är att eldstäder ska vara enkla att använda, vackra att titta på och miljövänliga.


Gör om din gamla Öppna Spis till en miljöriktig, säker och effektiv eldstad. Lotus stora fördel är att erbjuda specialtillverkade ramar för bästa resultat. Ett bra miljöval är att välja en Lotus insats som har fantastiska 84% verkningsgrad med energiklass A+.

Uppdatera öppna spisen!

Contura spiskassetter och kamininsatser är perfekta för dig som vill göra om en öppen spis till en skön och effektiv värmekälla. Skillnaden blir enorm när du får en ny insats i den ineffektiva öppna spisen. De är lätta att tända och full effekt uppnås inom några minuter. Kamininsatsen kan muras in och därmed kan du få en eldstad som matchar din inredning. Kamininsatserna har stora brännkammare och vedträn upp till 50 cm får plats. Verkningsgraden är på hela 81%. Nyheterna Contura i6 & Contura i7 ger härlig widescreen känsla. Vill du skapa en häftig och modern miljö väljer du de större insatserna Contura i30, i40 eller Contura i50 med inbyggd hisslucka och rymlig eldstad. 


Dags att tänka på miljön! Uppdatera din öppna spis med en svensktillverkad insats från Contura. För bästa funktion tittar vi gärna på er rökkanal så den passar till den valda insatsen. Behöver rökkanalen tätas eller krympas så offererar vi detta med glidgjutning alternativt rökgasslang med 10 års garanti. Kontakta oss för fast pris.

Nordpeis har ett stort utbud av kamininsatser i olika storlekar och utförande. Välj mellan hörnglas, plana och välvda glas. Vissa modeller har hissluckor. Nordpeis är framstående i Europa inom utveckling och produktion av murspisar och kaminer. Man har utvecklat och producerad kaminer sedan 1984 och sortimentet utökas stadigt. Du kan välja eldstad efter utseende och design – Nordpeis har tänkt på resten.

Kamininsatser från Dovre är utmärkta värmekällor, med genomtänkt design och enastående funktion. Välj mellan traditionellt eller modernt utseende.


Traditionella insatser eller Moderna tunnel insatser från Dovre passar i äldre allmogehus och i nybyggda lågenergihus. Vi ordnar även montering av skorsten till fast pris. Välj din favoritinsats och skicka oss en offertfårfrågan så hjälper vi dig gärna med hela projektet. 

Moderna Kamininsatser från Rais ger många möjligheter att få till din drömeldstad.


Högteknologiska värmekällor från Rais,  med genomtänkt design och enastående funktion.

Härliga gasdrivna eldstäder som med en ren förbränning och ett modernt utförande passar utmärkt i de flesta hem. Väldigt lättskött, praktiskt och snyggt.


Det kan inte bli mer bekvämt! Starta din brasa från mobilen, eller programera brasan så det brinner skönt när du kommer hem. Insatser från Karlfire ger dig lösningen på din bekvämaste eldstad. Vi ritar gärna upp din eldstad och bygger den tryggt och säkert till fast pris.

Svensktillverkade kvalité skorstenar från Premodul eller NVI ? Vi hjälper gärna till med valet av ny skorsten till din eldstad. Valmöjligheterna är många så en husritning underlättar vid beräkningen av skorstenen. Isokern blockskorsten är en tung variant av murad skorsten som kan tegelkläs utvändigt. Vi renoverar även gamla otäta kanaler för rök och ventilation. Söker du bästa eldningskomfort så väljer du en rökgasfläkt från Exodraft. Glöm inte att tänka på taksäkerhet! -Vi har mångårig erfarenhet så ställ gärna frågan!


En skorsten ska vara typgodkänd och ska ge dig en säker & trygg eldning. Våra svenska kvalitets skorstenar Premodul & NVI garanterar säker drift i 25 år. Ge oss husritningar så räknar vi ut ett fast pris på skorsten och montering. Om du har en murad skorsten så undersöker vi alltid grundligt din rökkanal för en korrekt offert, med fast pris, på renoveringen av skorstenen. Provtryckning och god råd får du alltid av din lokala Skorstensfejarmästare. Vid dåligt drag i skorstenen rekomenderar vi en investering i en skorstensfläkt.

Med våra Rörskorstenar får du en helhetslösning, från Skorstenshuv till takgenomföring och anslutning till kamin. Våra Svensktillverkade rörskorstenar är godkända att installera utan schakt och passar de flesta hustyper. Du har 25 års garanti på våra rörskorstenar.

Som alternativ till en murad skorsten kan du välja en modern blockskorsten. Dessa är tillverkade i pimpsten och väger ifrån ca 70 kg per meter. Vill du ha ett traditionellt utseende utvändigt finns tegelkonsoller att montera. Då beklär man blocksskorstenen med tegel på den utvändiga delen. Du kan även få din blockskorsten med putsad eldstad ute, iklädd med eldfast sten.


Elda säkert med en blockskorsten från Schiedel. Du kan få fler kanaler till fler eldstäder eller ventilation. Med Isokern Air kan du ansluta uteluft till dina eldstäder. Prisvärt alternativ när du vill ha en tung, stabil skorsten med många anslutningsmöjligheter. Dagens ROT-avdrag ger dig 30% skatteavdrag på arbetskosnaden. Ta kontakt med oss så skissar vi fram en bra lösning med båda vedspis, Insats, kakelugn och  Vedkamin i samma skorsten.

Glöm inte bort att renovera din skorsten. En murad skorsten har ofta både rökkanaler och ventilationskanaler. Dessa behöver då och då ses över för bästa funktion och säkerhet.  Kontakta oss för bästa rådgivningen och prisuppgift. Vi använder oss av Glidgjutning eller insatsrör för renovering av otäta kanaler. Den lokala skorstensfejarmästaren kan provtrycka och ge goda råd.

Du som fastighetsägare har, enligt lag, ansvar för taksäkerheten på ditt hus. Det betyder att du är skyldig att ordna så arbeten som sotning mm kan utföras på ditt hustak. Vi har stor kunskap och brett sortiment när det gäller taksäkerhet. Vid hembesök ser vi vad för taksäkerhet som krävs hos just Er.


Rätt taksäkerhet som är korrekt monterad är vackert. Vi har typgodkända takstegar, takbryggor, fasadstegar,snörasskydd, glidskydd mm. Allt kan fås i en mängd olika färgkulörer.

Här lägger vi ut alla kampanjer som pågår under en begränsad tidsperiod. Det kan också vara enstaka utställningsexemplar från vårt showroom som ligger ute till försäljning. I det fallet är det först till kvarn som gäller. Missa inte tillfället att göra ett klipp!

Denna sida är alltid uppdaterad.


Rea , Utförsäljning , Lågt pris , Utställningssxemplar , Bästa pris , Kampanj kamin. Här finner du våra bästa, lägsta, priser. Ibland bygger vi om och säljer då utställnings kaminer till låga priser. Fråga din säljare på Åkersberga Vedspisar om aktuella kampanjer.

Det är något visst med en kakelugn. Vackra att se på och med fantastiska värden när det gäller värmeprestanda. Investerar du i en kakelugn får du en värmekälla med bästa tänkbara verkningsgrad (92%). Våra moderna kakelugnar med tidslös design blir en vacker möbel och ett smycke i rummet. Den tunga kärnan av olivinsten lagrar värmen upp till 24 timmar. Som tillval finns golvplåt, anslutning till uteluft och fläkt. Du kan också välja till kromad lucka istället för mässing som är standard. Det går även att anpassa höjden med förhöjningsdelar på de flesta modellerna. På de runda modellerna kan man välja till kakel runt om som passar fint vid placering på rak vägg. Viktigt att tänka på vid installation av en kakelugn är att vikten är hög, i många fall över 1100 kg. Därför måste underlaget kontrolleras och förstärkas. Med över 20 års erfarenhet är detta något vi på Åkersberga vedspisar är vana vid att göra. Vi säljer och utför installation av kakelugnar från Gabriel Kakelugnar AB  - fabrikstillverkade av en framstående kakelugnsmakare - i hela Stor Stockholm.


En kakelugn är inte bara en fantastisk värmekälla och eldstad, utan också en vacker möbel. Dagens moderna och effektiva kakelugnar har stor glaslucka och kan fås rektangulär, rund eller putsad. Du kan själv välja tillbehör som gnistskydd, fläkt, förhöjd sockel, extra skift, rostfri golvplåt, tilluft, färg & dekor efter dina egna önskemål. Med minsta miljöpåverkan och mycket låga partikelutsläpp gör du en stor miljöinsats när du väljer en modern kakelugn. Kontakta oss för fast pris. 

Köket är en utmärkt plats för en trivsam eldstad. Tänk dig själv en vededlad köksspis som både värmer maten och rummet och sprider en skön mysstämning. Vi platsbygger även kökskåpor enligt kundens önskemål. Se Vikings utbud med vackra kökspannor, smalspisar med fin prestanda. Är du ute efter den riktigt klassiska köksspisen ska du titta på Smålandsspisen & Westbospisen. Väl beprövade modeller som andas tradition och estetik.


Härlig känsla av livskvalité infinner sig när du eldar i din nya köksspis.Sprakande brasa när du kokar ditt kaffe förhöjer känslan av trygghet i hemmet. Tv-serien Nedsläckt land visar hur stora problem ett långvarigt strömavbrott ger. Med en vedeldad köksspis kan du både producera värme och mat till familjen. Bygger du nytt så tänk på att planera för en eldstad i köket. Vi hjälper till med 3D ritningar och montering till fast pris. Idag tillverkas moderna vedspisar med cleanburning teknik vilket reducerar partickelutsläppen med 80-90 % jämfört med din gamla vedspis. Tänk på vår miljö!

Åkersberga Vedspisar är ett kunskapsföretag

som säljer och installerar kaminer, kakelugnar och skorstenar. Vi har arbetat i branschen över 20 år och har lång erfarenhet av olika kaminprojekt- allt från den lilla Conturakaminen till de stora panoramakaminerna från Brunner. Vi vägleder dig bland produkter, material och designlösningar. Här hittar du våra kaminer

Vi är stolta över vår filosofi

att finnas med i hela kedjan, från förfrågan, platsbesök & order till Bygganmälan,montering & sotarbesiktning. Vi vårdar våra varumärken genom att lägga stor vikt på service frågor & garantiåtaganden. När du anlitar oss slipper du krånglet med att ta emot godsleveranser. Vår personal tar hand om alla leveranser vid installations tillfället. Vi vill skapa en långvarig relation med dig som kund, och vi blir glada om du rekommenderar oss till vänner och bekanta i framtiden.

Vi arbetar i nära relation

till sotarmästare vad gäller nuvarande regler för brandskydd och taksäkerhet och utför våra installationer med egen personal. Därför tar vi gärna ansvar för hela projektet- något som är tryggt för dig som kund. Genom Svenska Brasvärmeföreningen följer vi utvecklingen gällande regler & lagar för vedeldning. Vissa av våra avancerade produkter har endast engelsk manual.

Vi tänker mycket på säkerhet och välmående och arbetar därför ständigt med arbetsmiljöfrågor. Se vår Arbetsmiljöpolicy. I vår kvalitétspolicy beskriver vi vår ambition och vårt arbetssätt för bästa möjliga kvalité. Vi värnar vår miljö och förbättrar hela tiden vår miljöpåverkan. Se vår Miljöpolicy nedan.

Vi har en stor kaminutställning

i Åkersberga med ett 90-tal kaminer och kamininsatser i vår utställning. Flertalet är inkopplade och eldningsbara. Förutom kaminer och vedspisar har vi ett stort utbud av kakelugnar att inspireras av. Vi saluför även Bastuaggregat och Grillar. Välkommen förbi för diskutera just din installation eller kontakta oss om du vill boka en tid. Läs mer om vår kaminutställning

Högt kreditbetyg är viktigt

Åkersberga Vedspisar har högsta kreditbetyg enl. UC. Vi jobbar ständigt med hösta förtroende så du som kund skall känna trygghet i affärer med oss.

Betalsätt & villkor

I vår butik kan du välja betalsätt.

- Kontant

- Kortköp

- Distansbetalning genom Ecster PayLink

- Delbetalning genom Ecster

- Vårt Presentkort (kontakta oss för mer info)

Distans betalning - Utan att lämna ut kortnummer

Om du inte befinner dig i vår butik erbjuder vi Ecster PayLink.  Exempelvis om du gör en telefonorder som kräver en förskottsbetalning.

Vi skickar en betallänk till dig via sms eller e-post. Du öppnar länken till Ecster och väljer själv vilket betalsätt du vill nyttja och genomför betalningen. Inga känsliga uppgifter behöver behandlas via telefon eller lämnas till oss. Du kommunicerar direkt med Ecster.

Ångerrätt

Som konsument har du alltid 14 dagars ångerrätt från det avtalet ingåtts.

MILJÖPOLICY

Vår miljövision  är att öka användningen av biomassa. Att elda med en förnybar energikälla som ved passar vår filosofi. Vi ska vara ett företag som verkar för en bättre miljö genom att ständigt värdera det vi gör utifrån dess miljöpåverkan.

Våra miljömål:

 • Följa gällande lagar och förordningar
 • I alla lägen sortera byggavfall
 • Skapa återvinnings flöde för transportpallar
 • Sträva efter att använda förnyelsebara material
 • Våra fordon skall aldrig vara äldre än 3 år. Våra fordon måste klara kraven för Euro 6

Miljöpåverkan

De varumärken vi säljer innehar den senaste tekniken vad gäller hög verkningsgrad, god energideklaration och minimalt partikelutsläpp. Vi gillar inte ”slit & släng” mentaliteten utan värdesätter de leverantörer som producerar kvalité och som, över tid, tillhandahåller reservdelar för maximalt utnyttjande. Vår Projektering utgår ifrån beställarens önskemål samt myndighetskrav. Vid projektering tar vi alltid hänsyn till vår och beställarens miljöpolicy. Vid utförande skall noggrann planering av projektet bidra med synergier vad gäller transporter, materialåtgång, källsortering mm.

Våra Leverantörer bedöms utifrån miljövärden. Våra leverantörer skall ha tydlig och informativ hemsida gällande miljöpåverkan vid produktion. Som minimum skall våra leverantörer klara aktuella myndighetskrav och skall följa vår kvalitets- och miljöpolicy. Då vi anser att god ekonomisk ställning bidrar till aktivare miljöarbete så kontrolleras våra affärspartners löpande genom upplysningstjänst.

Uppföljning

 • Lokaler: I våra lokaler används bergvärme system, vedeldning, tillsammans med Återvinning av ventilationsluft. Vi följer och utvärderar utvecklingen av förnybara alternativ.
 • Kunder: Vi informerar alltid våra kunder om det bästa miljövalet
 • Medarbetare: Utbildas internt i hur vi minskar vår miljöpåverkan.

Organisation och kompetensutveckling

Ansvariga för Miljöarbete på Åkersberga Vedspisar är: Jonny Mattsson Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. & Samuel Odell Skyddsombud Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  

Tel. 08-540 205 45

Kommunikation

Miljöfrågor tas upp på arbetsplatsmöten (minst en gång/kvartal)

Dokumentstyrning

All dokumenthantering som berör bolagets miljöarbete finns i vår terminalmiljö. Samtliga dokument arkiveras på nätverket eller i pärmar.

Åkersberga  VD Andrew Rönnholm


Certifierade Eldstadsinstallatörer

Idag finns inget myndighetskrav i Sverige för certifiering av montörer. Vi utbildar, tillsammans med våra leverantörer, vår personal årligen. Vi lägger stor vikt på bl a:

Svensk Monteringsanvisning - Modern förbränningsteknik - Värmeöverföring - Skorstensteknik - Taksäkerhet - Ventilationssystem - Belastning Bjälklag - Boverkets byggregler för eldstäder & skorstenar - Egen kontroll

Certifikat våra montörer bl a  har:

ID06 - Heta Arbeten - Skyliftkort 

Vi anser det viktigt att kontinuerligt uppdatera kunskapen om lagkrav gällande installation eller väsentlig ändring av eldstäder och skorstenar. Detta gör vi i samråd med Svenska BrasvärmeföreningenLokal Sotarmästare, Våra Leverantörer, Kommuners Byggnadsavdelningar. Vår spetskompetens är fribyggnationer av eldstäder och vi anlitas återkommande för utredningar av försäkringsärenden där annan entrepenör gjort skada.

 

Är Du sugen på att investera i en kamin? Här kan Du finna inspiration i form av Före/Efter bilder, olika häftiga miljöbilder samt bilder från vår butik.


Vi bygger gärna om din gamla öppna spis till en modern eldstad. Vi planerar också din nya eldstad vid ombyggnad eller nyproduktion. Vi erbjuder då 3D ritningar, hembesök och montering.

 Utförda monteringar , Idé på ny eldstad, Från skiss till eldningsklart!


Det är en härlig känsla att elda i din nybyggda eldstad inne eller utomhus. Vi bygger gärna om din gamla öppna spis till en modern eldstad. Vi planerar också din nya eldstad vid ombyggnad eller nyproduktion. Vi erbjuder då 3D ritningar, hembesök och montering till fast pris. Vi gillar att göra unika installationer där du som kund är med och godkänner vår designritning. Så titta gärna på våra utförda projekt och skicka en offertförfrågan så skissar vi på just ditt projekt. Vill du göra det enkelt så satsa på en etanol kamin i ditt vardagsrum eller i uterummet. Vi säljer många olika tillbehör så som golvskydd, spissvärta, rökrör, tätningslist. Kom till vår butik så kan vi elda i ett stort antal olika eldstäder.

NAPOLEONGRILLAR I STOCKHOLM

När du köper en Napoleon Grill kan du alltid känna dig trygg.

Vi har i dagsläget inga grillar att se i utställningen.

Vi erbjuder marknadens bästa garanti. Se Produktkatalog (sid. 58). Du får överlägsen teknik med mycket stabil prestanda och genomtänkt design. Med mängder av funktioner ger Napoleon dig möjligheter att upptäcka en hel värld av gastronomiska upplevelser.Att grilla ska vara roligt och lätt och här finns grillar som passar alla. På angivna priser tillkommer frakt 800 kr.


Grilla med gasol eller kol. Napoleon Grillar har mycket hög kvalité och du får Livstids garanti på t ex. gjutna delar av aluminium, grillbalja, Lock i rostfritt stål, porslinsemaljerat grillgaller. Vi har mängder med praktiska tillbehör som gör din grillupplevelse positiv. Kom gärna och se vår utställning av Napoleon Grillar så visar vi alla finesser. 

Här hittar du våra gasgrillar.

Napoleon Kolgrillar i Stockholm

Här hittar du vårt sortiment av Napoleon KolGrillar. Vi levererar Frakt fritt vid order från 4999kr.

Här finner du några av alla tillbehör som finns till din Grill. Se alla detaljer i Produktkatalogen.