fbpx
Installera och renovera skorsten i Stockholm - Glidgjutning & Premodul
NVI Skorsten

NVI Skorsten

Kvalité med alla möjligheter. 

Skicka oss dina husritningar så räknar vi på just din skorsten. Aktuella kampanjer.

NVI är en helsvensk produkt och uppfyller med god marginal kraven för CE-märkning. Svart, grå och vit är standard. Borstad rostfritt, koppar, mässing och en mängd andra färger ger stora möjligheter att designa ditt hem efter personligt tycke. Skorstenshuven går att få i flera färger både som rund och fyrkantig. Ingen vet hur säker din gamla skorsten är? - byt istället ut den mot en ny säker NVI skorsten.

NVI ger 25 års garanti

Skorstenen finns till för att föra bort röken men också för att få drag i härden. Båda dessa funktioner påverkar hur skorstenen utformas. En riktigt utformad skorsten ger ett undertryck i rökkanalen, som uppstår på grund av värmen. Om din gamla skorsten är otät kan kall luft komma in och kyla ner röken vilket i sin tur påverkar draget negativt.Det är viktigt att rökkanalen håller en jämn temperatur, vilket är svårt att garantera med en gammal skorsten. En rökkanal ska förutom att hålla en jämn temperatur även vara så välisolerad att omgivande brännbart material aldrig blir varmare än 85ºc för att inte riskera skador på huset. Moderna eldstäder klarar vanligtvis inte av belastningen av en gammal cortenskorsten som väger ca 3 gånger mer än en NVI 2000. (ca 15 kg/m). 

NVI 2000 COMBI

ger dig både en skorsten och tilluftskanal. Detta smarta system gör att kaminen tar förbränningsluften via skorstenen. Systemet är självreglerande, vilket innebär att primärluften för förbränningen regleras automatiskt. Det gör att man alltid uppnår optimal förbränning när det gäller ekonomi och miljö. Combi skorstenen finns i 150mm och kan sidoförskjutas med vinklarna 15,30 och 45 grader. Vi monterar gärna din skorsten i stockholm med omnejd.

NVI 3000

En ny prisvärd skorsten med alla möjligheter. En Ø125 skorsten med en ytterdiameter på Ø220 som kan monteras genom hela huset utan övergångar. NVI 3000 har försetts med mjuka böjar som gör att rök och rökgaser strömmar ut med mindre motstånd. Den mjuka böjen ger dessutom ett mer estetisk och tilltalande utseende. Moderna kaminer blir smäckrare och snyggare och då ville vi skapa en skorsten som matchar på bättre sätt. NVI 3000 har blivit en stor succé och har tagit stora marknadsandelar. Både NVI 2000 och NVI 3000 är godkända i T450.

NVI Bastuskorsten

Komplett skorstenspaket i rostfritt för bastukaminer och eldstäder. Skorstenen är CE-märkt och uppfyller EU:s hälso-, miljö- och säkerhetskrav. Skorstenen är godkänd för rökgastemperaturer upp till 600° (T600).

Längd: 3 meter - förlängningsdelar finns som tillbehör.
Modul: Ø125 mm.
Finns för taklutningar: 0-15°, 16-30° och 31-45°.

Broschyr NVI 2000  Produkter NVI 2000  NVI 3000  NVI Bastuskorsten

Kontakt / Offertförfrågan

Har du frågor eller undrar du om priser? Ring oss på 08 540 205 45 eller maila oss. Du kan även använda kontaktformuläret nedan, så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Namn (*)

Vänligen ange namn
E-post (*)

Du måste ange en komplett epostadress
Telefonnr

Otillåtna tecken används telefonnummerfältet
Meddelande (*)

Det saknas text i meddelandefältet

I samband med att du skickar vårt kontaktformulär godkänner du att vi hanterar dina uppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.