fbpx
Installera och renovera skorsten i Stockholm - Glidgjutning & Premodul

Exodraft Rökgasfläkt

Bästa Rökgasfläkten!

Med ny smart styrning

läs mer om detta här  www.xzense.com/se

Problem med röklukt?

Om din öppna spis eller kamin fungerar dåligt kan det vara dags att satsa på en Rökgasfläkt. Vi räknar snabbt ut vad en ny exodraft med montering skulle kosta. Skicka oss bilder & mått på din eldstad och skorsten så ger vi ett förslag.

Exodrafts breda sortiment är skapad utifrån 50 års erfarenhet och kunskap om förbränning och drag i skorstenen. (Exodraft - tidigare Exhausto) Ren komfort med braskamin eller öppen spis – med en rökgasfläkt blir det också lättare att tända.

Braskaminer och öppna spisar är sköna att ha under vintern. Men om du har problem med att tända brasan, mer damm, rök i rummet och lukt av ”lägerbål” i kläderna behöver du en lösning på problemet. Exodafts systemlösning ger optimalt drag i skorstenen redan från början. Då blir det också lättare att tända. Rökgasfläkten drar ut rök och damm den rätta vägen ut ur rummet. På köpet får du också mycket bättre värme-ekonomi. Dessutom får du också extra trygghet och bättre komfort, eftersom systemet både talar om när det är dags att fylla på mer bränsle och larmar om det finns risk för skorstensbrand.

Snabb och enkel tändning

Du får garanterat lätt att tända brasan, oavsett placering, väderförhållanden eller hur skorstenen passar för elden.

Ingen rök eller lukt

Med rätt drag i skorstenen får du inte in någon rök i rummet när du tänder brasan eller fyller på bränsle - eller medan elden brinner. På det sättet undviken du att hus och kläder luktar rök och "lägerbål".

Ett säkert system

Rökgasfläktsystemet styrning stänger av gasen om det inte finns tillräckligt drag i skorstenen för att leda ut de farliga gaserna från rummet. Det är det enda system som är godkänt enligt gasdirektivet (EN298 GASTEC-godkännande).

Bättre förbränning

Med rätt drag i skorstenen kan du minska användningen av spjället och få en lugnare förbränning. En perfekt förbränning med rätt typ av bränsle betyder att du kan spara upp till 15% på bränslet.

Inomhusklimat

När alla partiklar sugs ut ur huset genom skorstenen blir inomhusklimatet mycket hälsosammare. Rökgasfläkten kan ställas in för kraftigt drag just när brasan tänds. Det betyder att damm och partiklar far upp genom skorstenen istället för att komma ut i rummet. Samtidigt blir det enklare att hålla rent och du slipper sot på väggarna.

Extra bra ventilation

En extra fördel vid varmt väder är att du kan låta rökgasfläkten gå under dagen, så kommer du hem till ett hus med friskare luft, eftersom du haft luftcirkulation i huset hela dagen.

Produktblad

Kontakt / Offertförfrågan

Har du frågor eller undrar du om priser? Ring oss på 08 540 205 45 eller maila oss. Du kan även använda kontaktformuläret nedan, så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Namn (*)

Vänligen ange namn
E-post (*)

Du måste ange en komplett epostadress
Telefonnr

Otillåtna tecken används telefonnummerfältet
Meddelande (*)

Det saknas text i meddelandefältet

I samband med att du skickar vårt kontaktformulär godkänner du att vi hanterar dina uppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.