START Generated with Avocode.Icon material-play-arrow Skorstenar Generated with Avocode.Icon material-play-arrow Exodraft Rökgasfläkt

Exodraft Rökgasfläkt

Söker du en garanterad lösning?

Montera en rökgasfläkt på skorstenstoppen då kan du vara säker på att du kommer få en ny upplevelse hur smidigt och enkelt det är med en rökgasfläkt när det är dags att tända en brasa.
För ingen ska behöva kämpa med att få fart i eldstaden, rök som kommer in i rummet, farliga partiklar och en dålig upplevelse för att få igång en mysbrasa och lite värme.
En rökgasfläkt från exodraft är den enda produkten på marknaden som kommer lösa allt för er eldstad. När vi skriver garanterad så menar vi just det! Du kan lämna tillbaka produkterna inom 6 månader om du inte är nöjda samt få pengarna tillbaka.

Problem med röklukt?

Om din öppna spis eller kamin fungerar dåligt kan det vara dags att satsa på en Rökgasfläkt. Vi räknar snabbt ut vad en ny exodraft med montering skulle kosta. Skicka oss bilder & mått på din eldstad och skorsten så ger vi ett förslag.

Exodrafts breda sortiment är skapad utifrån 50 års erfarenhet och kunskap om förbränning och drag i skorstenen. (Exodraft – tidigare Exhausto) Ren komfort med braskamin eller öppen spis – med en rökgasfläkt blir det också lättare att tända.

Braskaminer och öppna spisar är sköna att ha under vintern. Men om du har problem med att tända brasan, mer damm, rök i rummet och lukt av ”lägerbål” i kläderna behöver du en lösning på problemet. Exodafts systemlösning ger optimalt drag i skorstenen redan från början. Då blir det också lättare att tända. Rökgasfläkten drar ut rök och damm den rätta vägen ut ur rummet. På köpet får du också mycket bättre värme-ekonomi. Dessutom får du också extra trygghet och bättre komfort, eftersom systemet både talar om när det är dags att fylla på mer bränsle och larmar om det finns risk för skorstensbrand.

Snabb och enkel tändning

Du får garanterat lätt att tända brasan, oavsett placering, väderförhållanden eller hur skorstenen passar för elden.

Ingen rök eller lukt

Med rätt drag i skorstenen får du inte in någon rök i rummet när du tänder brasan eller fyller på bränsle – eller medan elden brinner. På det sättet undviken du att hus och kläder luktar rök och “lägerbål”.

Ett säkert system

Rökgasfläktsystemet styrning stänger av gasen om det inte finns tillräckligt drag i skorstenen för att leda ut de farliga gaserna från rummet. Det är det enda system som är godkänt enligt gasdirektivet (EN298 GASTEC-godkännande).

Bättre förbränning

Med rätt drag i skorstenen kan du minska användningen av spjället och få en lugnare förbränning. En perfekt förbränning med rätt typ av bränsle betyder att du kan spara upp till 15% på bränslet.

Inomhusklimat

När alla partiklar sugs ut ur huset genom skorstenen blir inomhusklimatet mycket hälsosammare. Rökgasfläkten kan ställas in för kraftigt drag just när brasan tänds. Det betyder att damm och partiklar far upp genom skorstenen istället för att komma ut i rummet. Samtidigt blir det enklare att hålla rent och du slipper sot på väggarna.

Extra bra ventilation

En extra fördel vid varmt väder är att du kan låta rökgasfläkten gå under dagen, så kommer du hem till ett hus med friskare luft, eftersom du haft luftcirkulation i huset hela dagen.

Be om offert

Kontakt / offertförfrågan

Har du frågor eller undrar du om priser? Ring oss på 08 540 205 45. Du kan även använda kontaktformuläret nedan, så kontaktar vi dig så snart vi kan!

    I samband med att du skickar vårt kontaktformulär godkänner du att vi hanterar dina uppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.